Egypte, een land vol mysterie en culturele schatten, staat bekend om zijn piramiden, farao’s en uitgestrekte woestijnen. Hoewel Egypte een populaire vakantiebestemming is, hebben de afgelopen jaren een afname in het toerisme gezien, maar het land begint nu weer op te krabbelen. Hier zijn vier redenen waarom juist nu de perfecte tijd is om Egypte te bezoeken.

Egypte barst van de culturele schatten

Er is niets mis met ontspannen aan het strand in een resort, maar als je de kans krijgt, moet je de beroemde culturele bezienswaardigheden van Egypte bezoeken. Luxor is de beste plek om te beginnen, met talloze wereldberoemde tempels die je kunt bewonderen. De Vallei der Koningen heeft bijvoorbeeld de tombes van oude farao’s, en de tempel van Karnak is een must-see. De enorme beelden en het gedetailleerde beeldhouwwerk van dit complex zijn alleen al een bezoek waard. Bovendien is dit het perfecte moment om te gaan, omdat het land net begint te herstellen van een toeristische dip en nog niet overweldigd is door toeristen.

In Egypte voel je je een ontdekkingsreiziger

Als je door de tempels in Luxor loopt, voel je je als een echte Indiana Jones. Hetzelfde gevoel overvalt je als je voor het eerst de piramiden van Gizeh aanschouwt. Dit zijn misschien wel de bekendste bouwwerken ter wereld en behoren niet voor niets tot de zeven wereldwonderen. Het is een unieke ervaring om deze bouwwerken te zien en te verkennen vanuit de bruisende Egyptische hoofdstad Cairo.

Je kunt je Egypte vakantie zo avontuurlijk maken als je wilt

Of je nu een relaxte strandvakantie wilt of juist lekker actief rond wilt reizen, in Egypte kan het allebei. Je kunt je vakantie bovendien zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Dwaal door de smalle straatjes van Caïro, trek de woestijn in op een kameel, scheur op je quad door het zand of maak een prachtige boottocht op de Nijl. Vanaf je traditionele felucca-boot zie je het leven aan de groene oevers van de rivier aan je voorbij trekken. Het kan allemaal, en allemaal in één vakantie. Het is de ideale gelegenheid om jezelf uit te dagen en nieuwe ervaringen op te doen. Nog meer reis inspiratie op doen?

Egypte is een zonzekere, betaalbare strandbestemming

Egypte is een perfecte bestemming voor een zonnige én betaalbare strandvakantie in de winter. In de zomer kan het erg heet worden, maar buiten het hoogseizoen zijn de temperaturen aangenaam. Boek een mooi hotel aan de Rode Zee. Hier kun je een fantastische vakantie beleven. Zowel met het hele gezin als lekker romantisch met je partner. Bekijk hier de mogelijkheden van je Egypte vakantie.