Rondreis Egypte

Ontdek dit paradijs

Een vakantie naar Egypte kan op heel veel manieren worden ingevuld. Laat je op onze website vast inspireren voor de reis van je dromen

Rondreis Egypte

Egypte: Ontdek het veelzijdige land van de farao en maak een rondreis

Egypte met haar indrukwekkende geschiedenis

Egypte heeft eigenlijk alle ingrediënten voor een droomreis. Het land is ontzettend veelzijdig. Bovendien kunt u verschillende bestemmingen binnen Egypte bezoeken. De rode zee heeft een wonderbaarlijke onderwaterwereld en is een waar duikersparadijs. De steden Luxor, Cairo en Aswan staan bekend om hun prachtige bouwwerken uit het Oude Egypte. Egypte heeft talloze highlights, zoals de Vallei der Koningen, de Luxor tempel, de tempel van Karnak, Abu Simbeltempel, de Piramiden van Gizeh met de Sfinx en het Egyptische museum in het centrum van Cairo. De meeste vakantiegangers boeken bij ons een reis naar de rode zee. Deze kan eenvoudig met een prachtige Egypte cruise gecombineerd worden. Tijdens een meerdaagse Nijlcruise, ontdekt u de wonderen van de farao’s en de prachtige mystieke tempels in de Nijlvallei. U gaat terug in de tijd en ontdekt hoe deze oude beschaving 3000-5000 jaar geleden leefde. U kunt bovendien een complete rondreis Egypte samenstellen. In dit artikel leest u meer over de verschillende bestemmingen in dit royale land.

 

De rode zee bestemmingen en duikbestemmingen

De rode zee heeft een rijke onderwaterwereld. We bieden diverse Egypte duikreizen aan. U zwemt of duikt tussen kleurrijke tropische zeedieren van de Indische oceaan. De Egyptische rode zee is namelijk een uitloper van deze exotische oceaan. De rode zee ligt tussen het noordoosten van Afrika en het Arabische schiereiland in. Vanuit de badplaats “Dahab” in de Sinaïwoestijn, kunt u zelfs het Arabische schiereiland aan de overkant zien liggen. De rode zee biedt een Egypte vakantie bij uitstek. Hieronder leest u meer over de beroemde badplaatsen aan de rode zee.

 

Rondreis Egypte

Hurghada vakantie

Als u Egypte duikreizen boekt, kunt u prima in een all-inclusivehotel in Hurghada verblijven. Dit is de grootste badplaats van Egypte met prachtige stranden. De stad ligt tussen El-gouna en Marsa Alam en bevindt zich aan de rode zee. Zowel het centrum van de badplaats als de buitengebieden, beschikken over luxe hotels. U kunt deze stad bij uw rondreis Egypte boeken. Het centrum van de badplaats is bruisend. In de avonden kunt u er prima uitgaan. Bekende hotspots in Hurghada zijn bijvoorbeeld de haven “Marina” en Sheraton road. Met de boot kunt u het paradijselijke Giftun-eiland bezoeken. Dit eiland heeft wel iets van de Malediven weg. U kunt ook luxe hotels in het kleine stadje “Sahl Hasheesh” boeken. Dit stadje ligt een paar kilometer van de stad af. Verder naar het zuiden liggen Makadi-Bay en Soma-Bay. Dit gebied beschikt over grote en luxe hotelketens. Deze bestemmingen zijn meer geschikt voor rustzoekers, die uit de drukte van de stad willen ontsnappen.

 

Elgouna vakantie 

Elgouna leent zich uitstekend voor een luxe Egypte vakantie. Deze badplaats ligt in een beschermd gebied. Het stadje bestaat uit verschillende eilanden, die door middel van bruggen met elkaar verbonden worden. U vindt er veel vijfsterrenresorts, lagunes, een gezellig pittoresk winkelcentrum met bazaars en interessante uitgaansgelegenheden. Elgouna heeft ook luxe villa’s en golfbanen. Er wonen bovendien mensen uit westerse landen. In de vakantieperioden bezoeken veel Egyptenaren het stadje. Wij kunnen deze badplaats eenvoudig aan uw rondreis Egypte toevoegen.

Marsa-alam vakantie

Marsa-alam is een bijzondere en ongerepte duikbestemming. U vindt hier dan ook speciale diersoorten in de onderwaterwereld. Denk aan de lamantijn(zeekoe)en de zeeschildpad. Marsa-alam is een rustige vakantiebestemming. U vindt er alleen grote hotelketens en een klein centrum. Het toeristische centrum van Marsa-alam is Port Ghalib. Dit stadje is nog in ontwikkeling. Op portghalib.nl ontdekt u de mooie hotels van dit sfeervolle havenstadje. Bovendien ligt het badplaatsje dicht bij de luchthaven.

Sharm el Sheikh vakantie

Sharm el Sheikh ligt in het zuidoosten van het schiereiland Sinaï. Sharm el Sheikh is een walhalla voor duikers. De onderwaterwereld is zeer rijk aan koralen en bijzondere vissen. De stad is uitgestrekt en heeft enkele bekende winkelcentrums met leuke uitgaansgelegenheden. U kunt bijvoorbeeld het hart van de stad “Naama-Bay” bezoeken. Hier ontdekt u leuke winkels, eettenten, hotels en cafés. Ook de “Old Market” en “SOHO Square” bieden talloze bazaars en bruisende hotspots aan. Sharm el Sheikh beschikt over internationale en beroemde hotelketens. Deze liggen door de stad verspreid. Zo kunt u bijvoorbeeld in Naama-Bay, Shark-Bay of in Nabq-Bay verblijven. U kunt een bootexcursie naar “Tiran Island” of “Ras Mohammed” plannen. Ras Mohammed National Park is een ongerept natuurgebied. Dit beschermde gebied beschikt over een heldere onaangetaste onderwaterwereld. Vakantie Sharm el Sheikh.

Dahab vakantie

Dahab ligt enkele kilometers van Sharm el Sheik af. Dit duikersparadijs ligt aan de oostkust van de Sinaïwoestijn. Dahab is niet zo groot als Sharm el Sheikh, maar beschikt wel over enkele chique hotels en een bijzondere onderwaterwereld. Dahab is minder toeristisch en daardoor wat ongerepter. Deze badplaats is voor echte rustzoekers, die graag van hun strandvakantie in de Sinaï willen genieten.

Egypte Cruise op de Nijl

Egypte Cruise – Luxor – Aswan

Een Egypte cruise mag eigenlijk niet overgeslagen worden, tijdens uw rondreis Egypte. De meeste mensen die een rondreis door Egypte maken, boeken een Egypte cruise. U kunt tijdens een Nijlcruise namelijk alle bekende highlights in enkele dagen bezoeken. De Egypte cruise start in Luxor. U vaart naar Aswan en eventueel naar Abu Simbel. Het is ook mogelijk om vanuit Aswan te starten. Als we voor u een rondreis Egypte samenstellen, heeft u verschillende opties. U kunt op een cruiseschip naar keuze verblijven. Daarbij kiest u bijvoorbeeld voor half- of volpension. U kunt ook eventueel optionele excursies bijboeken. Veel excursies zijn bij een rondreis Egypte en Egypte cruise inbegrepen. We verlaten regelmatig het schip tijdens de Egypte cruise, om de oude steden te bezoeken. U heeft de mogelijkheid om een cruise van een of meerdere weken te maken.

Luxor Highlights

Luxor staat bekend om haar vele overblijfselen uit de oudheid. De stad was duizenden jaren geleden een belangrijke hoofdstad. Vroeger werd de stad “Thebe” genoemd. Beroemde heersers, zoals Hatsjepsoet, Toetanchamon en Ramses de tweede, hebben hun sporen in Luxor nagelaten. U kunt, tijdens uw Egypte cruise, de beroemde tempel van Karnak en de Hatsjepsoet tempel bezoeken. De laatste is in een rots uitgehakt. Verder ontdekt u de mummy van Toetanchamon in zijn volledig intacte tombe. Dit is een speciale trekpleister in de Vallei der Koningen. Tot slot moet u niet vergeten, om de mystieke “Luxor Tempel” in het centrum te bewonderen.

Aswan Highlights

Aswan is het gebied van de “Nubiërs”, een etnische minderheid in Egypte. Toch gaat hun geschiedenis ook duizenden jaren terug. Op het schiereiland “Soheil” kunt u typisch Nubische dorpen bezoeken. Het volk staat bekend om hun kleurrijke bouwstijl met Afrikaanse invloeden. Aswan leent zich uitstekend voor een Egypte cruise. Bezoek onder andere het eiland “Elephantine” met de mooie tempel van Chnoem. Verder ontdekt u de Philae-tempel en de Aswandam. Ruim 280 kilometer ten zuiden van de stad, ligt de beroemde Abu Simbeltempel. Deze tempel is in opdracht van Ramses twee gebouwd. Tijdens de Egypte cruise, kunnen we de bijzondere Abu Simbeltempel aan uw rondreis Egypte toevoegen.

sfinx egypte vakantie
pyramide egypte vakantie

Egypte duikreizen

Naast alle bezienswaardigheden is Egypte ook rijk aan een mooie plekken om te duiken. Egypte duikreizen zijn zowel voor ervaren duikers als beginnende duikers een fijne manier om de Egypte vakantie door te brengen. Met uw duikbrevet kunt u in het mooie water duiken en de kleurrijke vissen en andere waterdieren bewonderen. Als u nog geen duikbrevet hebt, dan kunt u in sommige resorts een cursus volgen om uw brevet te halen. Zo’n cursus duurt een tot vijf dagen en leert u alles wat u moet weten om veilig te kunnen duiken. Bijvoorbeeld in Hurghada kunt u mooi duiken. Een duikvakantie kunt u overigens uitstekend combineren met een strandvakantie. Een paar dagen duiken afgewisseld met een paar dagen op het strand liggen genieten van de zon zorgen voor het perfecte vakantiegevoel.

 

Ontdek hier uw perfecte Egypte vakantie

Rondreizen tijdens uw Egypte vakantie

Als u niet kunt of wilt kiezen tussen een culturele vakantie, een cruise of juist een Egypte vakantie aan het strand, dan combineert u gewoon alles. Met een georganiseerde rondreis krijgt u het beste van alle werelden. Met zo’n combinatiereis verblijft u bijvoorbeeld een aantal dagen in Cairo, waar u zich kunt onderdompelen in de drukte van de stad. Bezoek hier de geurige en kleurrijke markten en geniet van de heerlijke Egyptische keuken. Vervolgens gaat u mee met de Nijlcruise vanaf Luxor. Daarna komt u helemaal tot rust aan het strand van ElGouna, dat ook wel het Venetië van Egypte wordt genoemd. Vanaf de luchthaven van Hurghada die hier vlakbij ligt, vlieg u vervolgens weer naar huis. Zo heeft u in een Egypte vakantie alle hoogtepunten van het land gezien. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld. Er zijn verschillende rondreizen, dus kies de combinatie die u het meeste aanspreekt. Als Egypte specialist helpen wij u graag om de beste rondreis te kiezen.

rondreis egypte
rondreis egypte vakantie

Tips voor uw Egypte vakantie

In Egypte regent het vrijwel nooit en het wordt er zelfs in de winter niet kouder dan 20 graden Celsius. Het land is dus het hele jaar geschikt als zonbestemming. Als u tijdens uw vakantie ook steden wil bezoeken, houdt u er dan rekening mee, dat het in de zomer erg heet kan zijn, tot wel 40 graden. Als u hier niet goed tegen kunt dan is het beter om uw Egypte vakantie te boeken tussen de herfst en de lente. De watertemperatuur van de Rode Zee is het hele jaar rond een aangename twintig graden.
Egypte is het beste te bereiken met het vliegtuig. Een vlucht naar Egypte duurt zo’n 4,5 tot 5 uur, afhankelijk van uw exacte bestemming. Cairo heeft een internationale luchthaven, maar voor een strandvakantie kunt u ook gebruik maken van de luchthavens in Hurghada, Marsa-Alam en Sharm El Sheikh. Voor Egypte heeft u een visum nodig, maar dit kunt u eenvoudig online aanvragen. Er zijn geen vaccinaties verplicht om naar Egypte te kunnen reizen, maar het wordt wel aangeraden om u te laten vaccineren tegen Hepatitis A en Bilharzia.