Stedentrip Cairo

Ontdek dit paradijs

Een vakantie naar Egypte kan op heel veel manieren worden ingevuld. Laat je op onze website vast inspireren voor de reis van je dromen

Egypte vakantie

stedentrip cairo

Kies voor een stedentrip naar Caïro tijdens een Egypte nijlcruise

 

Als u geniet van een welverdiende vakantie naar Egypte, dan mag een bezoek aan Caïro natuurlijk niet ontbreken. Deze indrukwekkende stad bruist van het leven en heeft een erg rijke historie. Al met al meer dan genoeg redenen om een bezoek aan de stad te combineren met uw vakantie. Wat u zoal kunt zien en doen in de stad tijdens een stedentrip Cairo, leest u op deze pagina.

 

U ziet tijdens uw Egypte vakantie één van de zeven wereldwonderen

 

Denkt u aan Caïro, dan denkt u waarschijnlijk als eerste aan de piramiden. Dat is ook helemaal niet zo gek, want de piramiden zijn een waar kunstwerk en één daarvan is zelfs, samen met de Sfinx, nagebouwd in Las Vegas. Deze blikvangers behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid. Maar wist u dat de piramides eigenlijk niet in Caïro staan? De Piramiden van Gizeh liggen namelijk ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van de stad Gizeh. Dit, samen met de Sfinx aan de voorzijde van het complex, is zeker het bezoeken waard als u gaat voor een stedentrip Cairo.

 

 

all inclusive egypte vakantie

Breng ook zeker een bezoek aan het indrukwekkende museum van de stad

Als u één of meerdere dagen een bezoek brengt aan de stad gedurende een stedentrip Cairo, dan mag het museum van de stad ook zeker niet ontbreken op uw to-do lijstje. Dit wordt ook wel Het Grand Egyptian Museum genoemd. U kunt u zich hier zonder twijfel dagen vermaken, aanzien dit museum bekend staat als één van de grootste musea ter wereld en valt daardoor zonder twijfel meteen op als u de stad bezoekt tijdens een stedentrip Cairo. Het reusachtige en moderne bouwwerk staat aan de rand van de stad Caïro. U heeft hier ook nog eens een geweldig uitzicht op de piramiden van Gizeh. Meer dan 100.000 objecten zijn ingedeeld aan de hand van diverse soorten tijdperken en thema’s. U gaat hier zich dus geen enkel moment vervelen. Ook kunt u het aanbod bekijken voor een nijlcruise

Maak kennis met de overheerlijke keuken

U bent vast en zeker al bekend met de overheerlijke keuken uit Egypte. U kunt hierbij denken aan gerechten zoals kofta, kebab, kip met rijst, met gehakt gevulde aubergines en gegrilde of gebraden duiven. De variatie aan gerechten is zeker een keer het proberen waard als u ervoor kiest om vakantie te vieren in Egypte, bijvoorbeeld tijdens een stedentrip Cairo. Voor zowel de liefhebbers van vlees, van vis en voor vegetarische eters is er meer dan genoeg aanbod.

Een erg leuke activiteit om te combineren met een van de Egypte duikreizen

Een bezoek aan de stad Caïro leent zich perfect met een van de Egypte duikreizen. U geniet van de authentieke sferen van de stad, terwijl u bijvoorbeeld een paar dagen later de Rode Zee verkent in de buurt van Elgouna, Hurghada, Portghalib of Marsa-alam. En laten we eerlijk zijn, met een heerlijke temperatuur van het water en een erg actief leven onder water, is er ook in de zee meer dan genoeg te zien en te doen.

Een stedentrip naar Caïro is erg goed te doen vanuit de bekende badplaatsen

Als u met een cruise Elgouna, Hurghada, Portghalib of Marsa-alam bezoekt, dan is de kans erg groot dat de boot ook verder door gaat varen naar de regio van Caïro. Dit omdat u de stad Caïro erg makkelijk kunt bezoeken vanuit deze badplaatsen. U geniet daardoor van een erg mooie combinatie van stad en strand en maakt er de mooiste herinneringen. Dit, in combinatie met een luxe cabine waar u slaapt, zorgt ervoor dat u van alle luxe gemakken voorzien bent als u een Egypte vakantie boekt.

Meer weten over de inhoud van de stedentrip? Neem een keer contact op!

Voor jong en oud is een stedentrip Cairo een erg goed idee. Kunt u niet wachten om deze regio binnenkort een keer te gaan verkennen? Dan is het de hoogste tijd om u wat verder te gaan verdiepen in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van een stedentrip Cairo. Uiteraard denken we altijd erg graag met u mee en stellen samen met u de vakantie van uw dromen samen. Een Egypte cruise is zowel voor een aantal dagen als een aantal weken te boeken. Waar gaat uw voorkeur op dit moment het meeste naar uit?

sfinx egypte vakantie
pyramide egypte vakantie

Egypte duikreizen

Naast alle bezienswaardigheden is Egypte ook rijk aan een mooie plekken om te duiken. Egypte duikreizen zijn zowel voor ervaren duikers als beginnende duikers een fijne manier om de Egypte vakantie door te brengen. Met uw duikbrevet kunt u in het mooie water duiken en de kleurrijke vissen en andere waterdieren bewonderen. Als u nog geen duikbrevet hebt, dan kunt u in sommige resorts een cursus volgen om uw brevet te halen. Zo’n cursus duurt een tot vijf dagen en leert u alles wat u moet weten om veilig te kunnen duiken. Bijvoorbeeld in Hurghada kunt u mooi duiken. Een duikvakantie kunt u overigens uitstekend combineren met een strandvakantie. Een paar dagen duiken afgewisseld met een paar dagen op het strand liggen genieten van de zon zorgen voor het perfecte vakantiegevoel.

 

Ontdek hier uw perfecte Egypte vakantie

Rondreizen tijdens uw Egypte vakantie

Als u niet kunt of wilt kiezen tussen een culturele vakantie, een cruise of juist een Egypte vakantie aan het strand, dan combineert u gewoon alles. Met een georganiseerde rondreis krijgt u het beste van alle werelden. Met zo’n combinatiereis verblijft u bijvoorbeeld een aantal dagen in Cairo, waar u zich kunt onderdompelen in de drukte van de stad. Bezoek hier de geurige en kleurrijke markten en geniet van de heerlijke Egyptische keuken. Vervolgens gaat u mee met de Nijlcruise vanaf Luxor. Daarna komt u helemaal tot rust aan het strand van ElGouna, dat ook wel het Venetië van Egypte wordt genoemd. Vanaf de luchthaven van Hurghada die hier vlakbij ligt, vlieg u vervolgens weer naar huis. Zo heeft u in een Egypte vakantie alle hoogtepunten van het land gezien. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld. Er zijn verschillende rondreizen, dus kies de combinatie die u het meeste aanspreekt. Als Egypte specialist helpen wij u graag om de beste rondreis te kiezen.

rondreis egypte
rondreis egypte vakantie

Tips voor uw Egypte vakantie

In Egypte regent het vrijwel nooit en het wordt er zelfs in de winter niet kouder dan 20 graden Celsius. Het land is dus het hele jaar geschikt als zonbestemming. Als u tijdens uw vakantie ook steden wil bezoeken, houdt u er dan rekening mee, dat het in de zomer erg heet kan zijn, tot wel 40 graden. Als u hier niet goed tegen kunt dan is het beter om uw Egypte vakantie te boeken tussen de herfst en de lente. De watertemperatuur van de Rode Zee is het hele jaar rond een aangename twintig graden.
Egypte is het beste te bereiken met het vliegtuig. Een vlucht naar Egypte duurt zo’n 4,5 tot 5 uur, afhankelijk van uw exacte bestemming. Cairo heeft een internationale luchthaven, maar voor een strandvakantie kunt u ook gebruik maken van de luchthavens in Hurghada, Marsa-Alam en Sharm El Sheikh. Voor Egypte heeft u een visum nodig, maar dit kunt u eenvoudig online aanvragen. Er zijn geen vaccinaties verplicht om naar Egypte te kunnen reizen, maar het wordt wel aangeraden om u te laten vaccineren tegen Hepatitis A en Bilharzia.