Egypte vakantie

Ontdek dit paradijs

Een vakantie naar Egypte kan op heel veel manieren worden ingevuld. Laat je op onze website vast inspireren voor de reis van je dromen

Vakantie Egypte

Een afwisselende Egypte vakantie met cultuur, zee en strand

Vakantie Egypte (in), waarom?
Egypte is het land van geschiedenis, beroemd om zijn eeuwenoude tempels en piramides. Daarnaast barst Egypte van de musea, waar u authentieke en vaak indrukwekkend mooie relieken kunt bewonderen.
Naast alle interessante historische highlights is een vakantie Egypte (in) ook perfect voor iedereen die van zon, zee, strand, zee, goedkoop en lekker eten een vrolijke, vriendelijke bevolking houdt. Maar ook waterliefhebbers komen tijdens hun vakantie Egypte (in) aan hun trekken. Met zijn lange Rode Zee-kust en beroemde koraalriffen is Egypte een populaire bestemming voor snorkelaars, duikers en cruise-liefhebbers.
Vergeet daarnaast niet een bezoek aan de oneindige Sahara-woestijn te brengen vanaf de rug van een kameel. Ook worden ritten met jeeps of squads georganiseerd vanuit vrijwel iedere bekende badplaats

Egypte Cruise

Houdt van varen en zou u graag eens de groene valleien tijdens uw vakantie Egypte (in) vanaf de rivier de Nijl bewonderen, dan behoort een Egypte Cruise tot de mogelijkheden.
Het aantal dagen waarop in Egypte jaarlijks regen valt, is op één hand te tellen. Maar wie denkt dat het Egyptische landschap uit puur zand en droge woestenij bestaat, heeft het mis.
Langs de rivier de Nijl komt de woestijn tieren de palmbomen welig in het hoge gras en bloeien de tropische bloemen. Zoals de rozerode hibiscus, waarvan u op elk Egyptisch terras een thee kan bestellen. (Vragen om de hete variant strekt tot aanbeveling).

Cruisen op uw Egypte vakantie:

onze mogelijkheden

We bieden verschillende all in Egypte cruises aan, van 8 tot 15 dagen. Afhankelijk van uw voorkeuren legt u hierbij de nadruk op het bezoeken en bewonderen van de prachtige beroemde cultuurschatten van Egypte, of juist het ontspannen aan de hemels blauwe Rode Zee in de beroemde badplaats Hurghada. Kunt u niet kiezen tussen ontspannen en cultuur? Dan biedt onze 15-daagse Egypte cruise vakantie mogelijk uitkomst. Tijdens deze reis komen beide aspecten van een Egypte vakantie uitgebreid aan bod.

 

vakantie Egypte

Egypte Stedentrips


Is cultuur snuiven het hoofddoel van uw reis of heeft u minder tijd? Overweeg dan eens uw Egypte vakantie in te vullen met een stedentrip, zoals naar de miljoenen hoofdstad Caïro. Deze stad met vele markten, winkels, musea en hectisch verkeer is de thuisbasis van het Egyptisch Museum, waar de indrukwekkende kostbare schatten van onder andere Toetanchamon in hun ware gedaante te bewonderen zijn. Ook ligt Cairo naast Gizeh, dat grenst aan de woestijn en waar u zowel de piramides van Gizeh als de beroemde Sfinx van Gizeh kunt bewonderen. Bent u warm en stoffig geworden van dit bezoek in de woestijn, dan neemt u eenvoudig uw toevlucht tot het zwembad in uw eigen hotel.

Daarnaast organiseren we stedentrips naar Luxor en Aswan. In Luxor bekijkt u de gekleurde hiërogliefen eens in het echt en bezoekt u de Vallei der koningen met zijn indrukwekkende zuilen. Ook vindt u hier de enorme tempels van Karnak, Luxor en Hatsjepsoet.
Vanaf Aswan maakt u boeiende excursies naar de kleurrijke dorpen van de Nubiërs, de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Egypte. Nog meer van deze échte Afrikaanse sfeer snuift u op in het Nubisch museum, waar u een duidelijk beeld krijgt van de oorspronkelijke Nubische cultuur.
Bij de prachtige Philaë tempel, ter ere van de godin Isis op een eiland in de Nijl bekijkt u overdag de mooie tekeningen in het gesteente, en ‘s avonds geniet u van een lichtshow.
De tempels van Abu Simbel met hun prachtige grote beelden zijn op ongeveer tweeënhalf uur rijden van Aswan te vinden. Naar verluid zijn dit de mooiste en indrukwekkende tempels die u tijdens uw Egypte vakantie kunt treffen.

 

Egypte Duikreizen

Bent u echt een duikfanaat en bewaart u de oude tempels liever voor een volgende vakantie Egypte (in)? Kies dan uit één van onze Egypte duikreizen naar diverse badplaatsen in Egypte. Zo bekijkt u de mooiste riffen vanuit Sharm El Sheik. Met een beetje geluk krijgt u gezelschap van dolfijnen op weg naar de koraaltuinen van Elgouna.
In Dahab geniet u van de ontspannen en gezellige sfeer die de hippies en backpackers al decennia lang volgens vaste traditie meebrengen.

 

Duik naar zee wrakken tijdens uw vakantie Egypte (in)
Op de tropische vissen en kleurrijke riffen raakt u tijdens uw duiken maar moeilijk uitgekeken. Mocht u toch nieuwsgierig zijn naar meer ontdekkingen, dan kunt u besluiten mee te gaan op excursie naar fascinerende zee wrakken, zoals het bekende Britse wrak de Thistlegorm die in 1940 verongelukte. Vanaf Sharm El Sheik gaan geregeld boten naar de Thilstlegorm.
Ook vanuit plaatsen als Hurghada als in Elgouna worden excursies georganiseerd naar interessante scheepswrakken.
Een andere populaire bestemming onder duikers is Marsa-Alam. In het kristalheldere water vindt u hier zwemmende zeefauna in allerlei soorten en maten. Van dolfijnen tot hamerhaaien, van opvallend gespikkelde walvishaaien tot de excentriek en vreemd uitziende, maar ongevaarlijke krokodilvissen… Allerlei interessante zeewezens kunt u hier bewonderen tijdens uw duik.

 

sfinx egypte vakantie
pyramide egypte vakantie

Portghalib.

Wilt u tijdens uw vakantie Egypte (in)optimaal genieten van luxe en comfort? Op een steenworp van Marsa-Alam vindt u treft u het luxueze Portghalib. Hier kunt u niet alleen terecht bij talloze duikscholen, maar ook andere water-activiteiten ervaren zoals windsurfen en snorkelen. Daarnaast heeft deze luxe badplaats een prachtig aanbod van comfortabele spa’s..\

 

 

Ontdek hier uw perfecte Egypte vakantie

Rondreizen tijdens uw Egypte vakantie

Als u niet kunt of wilt kiezen tussen een culturele vakantie, een cruise of juist een Egypte vakantie aan het strand, dan combineert u gewoon alles. Met een georganiseerde rondreis krijgt u het beste van alle werelden. Met zo’n combinatiereis verblijft u bijvoorbeeld een aantal dagen in Cairo, waar u zich kunt onderdompelen in de drukte van de stad. Bezoek hier de geurige en kleurrijke markten en geniet van de heerlijke Egyptische keuken. Vervolgens gaat u mee met de Nijlcruise vanaf Luxor. Daarna komt u helemaal tot rust aan het strand van ElGouna, dat ook wel het Venetië van Egypte wordt genoemd. Vanaf de luchthaven van Hurghada die hier vlakbij ligt, vlieg u vervolgens weer naar huis. Zo heeft u in een Egypte vakantie alle hoogtepunten van het land gezien. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld. Er zijn verschillende rondreizen, dus kies de combinatie die u het meeste aanspreekt. Als Egypte specialist helpen wij u graag om de beste rondreis te kiezen.

rondreis egypte
rondreis egypte vakantie

Tips voor uw Egypte vakantie

In Egypte regent het vrijwel nooit en het wordt er zelfs in de winter niet kouder dan 20 graden Celsius. Het land is dus het hele jaar geschikt als zonbestemming. Als u tijdens uw vakantie ook steden wil bezoeken, houdt u er dan rekening mee, dat het in de zomer erg heet kan zijn, tot wel 40 graden. Als u hier niet goed tegen kunt dan is het beter om uw Egypte vakantie te boeken tussen de herfst en de lente. De watertemperatuur van de Rode Zee is het hele jaar rond een aangename twintig graden.
Egypte is het beste te bereiken met het vliegtuig. Een vlucht naar Egypte duurt zo’n 4,5 tot 5 uur, afhankelijk van uw exacte bestemming. Cairo heeft een internationale luchthaven, maar voor een strandvakantie kunt u ook gebruik maken van de luchthavens in Hurghada, Marsa-Alam en Sharm El Sheikh. Voor Egypte heeft u een visum nodig, maar dit kunt u eenvoudig online aanvragen. Er zijn geen vaccinaties verplicht om naar Egypte te kunnen reizen, maar het wordt wel aangeraden om u te laten vaccineren tegen Hepatitis A en Bilharzia.