reizen naar Egypte

duikvakantie egypte all inclusive

Ontdek dit paradijs

Een vakantie naar Egypte kan op heel veel manieren worden ingevuld. Laat je op onze website vast inspireren voor de reis van je dromen

Duikvakantie egypte all inclusive

Ga voor een duikvakantie of nijlcruise naar het zonnige Egypte

Vakantie Egypte

Egypte is een land van cultuur en mysterieuze oudheid. Egypte is een museum op zich, met al haar schatten, tempels en oudheden. Om de oudheden te bezoeken, kunt u het beste een Egypte cruise op de Nijl maken. Op deze boot overnacht u en vaart u langs mystieke oude steden uit de tijd van de Farao’s. Egypte is niet alleen een land van cultureel rijkdom, maar ook van vele onderwaterschatten. Denk aan de prachtige koraalriffen van de Rode Zee. Daarom heeft Egypte enkele belangrijke duikbestemmingen. Dit zijn bijvoorbeeld Marsa Alam, Hurghada, Elgouna en Sharm el Sheikh. Onze Egypte duikreizen zijn inclusief hotel te boeken. U blijft dan op basis van luxe all-inclusive formules. Ook kunt u bij ons duikreizen naar Egypte samenstellen. In dit artikel worden de belangrijkste duikbestemmingen van Egypte besproken, voor een bijzondere Egypte vakantie.

Rondreis Egypte

 

Duikvakantie Egypte all inclusive

Duikvakantie Egypte all inclusive: Marsa-alam

Marsa-alam is een rustige badplaats met verschillende hotels, welke kilometers uit elkaar liggen. De luxe grote hotels bevinden zich aan de Rode Zee. Marsa-alam is een ongerepte duikbestemming en ideaal voor een duikvakantie Egypte all inclusive. In de badplaats ligt het pittoreske havenstadje “Port Ghalib”. Dit plaatsje nog in opbouw, maar trekt jaarlijks steeds meer toeristen. Het is een belangrijk hoteloord, nabij de luchthaven van Marsa-alam. U kunt in Marsa alam tussen de wonderbaarlijke koraalriffen duiken en bijzondere tropische zeedieren waarnemen. Denk aan rifhaaien, zeeschildpadden, doktersvissen, koraalduivels, dolfijnen en zelfs zeekoeien.

Duikvakantie Egypte all inclusive: Hurghada

Hurghada is een duikbestemming en relatief grote stad aan de Rode Zee. Het is een stad waar veel lokale Egyptenaren en toeristen samenkomen. Hier proeft u dan ook wat van de cultuur. Aan de kust van de stad liggen grote hotelketens. Deze hotels bieden waterparken, zwembaden en mooie stranden. De meeste hotels werken met all-inclusive formules. Ook de stad zelf heeft veel hotels met een eigen huisrif, waar u prachtig tussen de koralen kunt duiken. Wilt u wat meer rust en niet in de stad zitten? Dan kunt u ook een hotel in Makadi Bay of Soma Bay boeken. Deze plaatsen liggen ongeveer 30 km ten zuiden van de stad. Hier vindt u luxe hotels en mooie rustige stranden. Er is minder lawaai en de koraalriffen zijn meer intact. De hotspots van de stad zijn Sheraton Road, Sahl-Hasheesh, Abu Tig Marina, Giftung Island en Mahmya Island. U kunt een boottocht naar deze mooie exotische zandeilanden maken. Vanaf de ongerepte zandstranden ontdekt u de prachtige onderwaterwereld. Daarom is deze badplaats perfect voor een duikvakantie Egypte all inclusive.

Egypte duikreizen: El gouna

El gouna is een luxe badplaats. Het stadje kent een gezellig centrum en diverse eilandjes. Deze eilandjes zijn omgeven door waterkanalen, bruggen en lagunes. Elgouna is een walhalla voor rustzoekers en avonturiers. Bovendien zijn er heel wat all-inclusivehotels. Ook wonen er veel buitenlanders in de badplaats. Er zijn onder andere enkele villawijken en golfbanen te vinden. In El gouna vindt u ook duikscholen en mooie koraalriffen. U kunt er perfect zwemmen, duiken en snorkelen. Ook kunt u met een jacht of catamaran naar een mooi rif toe. Een duikvakantie Egypte all inclusive naar El gouna is dus een unieke belevenis.

Duikvakantie Egypte all inclusive: Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh ligt in het zuidoosten van het Egyptische schiereiland “Sinaï”. Dit bergachtige schiereiland beschikt over bijzondere stranden en grote koraalriffen. Het grenst aan het Arabische schiereiland. Het schiereiland “Sinaï” wordt door het Suez-kanaal van het vaste land van Egypte gescheiden. Bekende duikplaatsen zijn Sharm el Sheikh, het Ras Mohamed Nationaal Park en Dahab.

Vakantie Egypte naar Sharm el Sheikh is een fraaie badplaats met veel mooie hotels. Ook deze badplaats heeft een indrukwekkende onderwaterwereld. U kunt zwemmen en duiken vanaf de stranden van Na’ama Bay. Dit is ook het grootste uitgaanscentrum van de badplaats. Verder kunt u het gezellige “Soho Square” en de “Old Market” bezoeken. In de Old Market vindt u een grote “Al Sahaba Moskee”. Dit prachtige bouwwerk is een blikvanger in de woestijn. In Sharm el Sheikh kunt u op basis van all-inclusive verblijven en diverse excursies door de Sinaïwoestijn organiseren. Uiteraard zijn er ook excursies naar het vaste land van Egypte via ons te boeken.

sfinx egypte vakantie
pyramide egypte vakantie

Egypte vakantie: Nijlcruises

Egypte Cruise: Luxor – Aswan – Abu Simbel

Een cruise op de Nijl is een onvergetelijke belevenis. Tijdens de Nijlcruise ontdekt u de oorsprong van het land. De oude Egyptenaren lieten veel bouwwerken en schatten langs de oevers van deze rivier na. Deze tempels staan al duizenden jaren aan de Nijl. De enorme rivier loopt van de Middellandse Zee in Noord Egypte tot midden in het Victoriameer van Ethiopië. Het Victoriameer bevindt zich tussen Soedan, Kenya en Tanzania. Het is de tweede grootste rivier ter wereld, met een lengte van 6695 kilometer. De Nijl werd door de Oude Egyptenaren “de ader des levens” genoemd. Dit komt doordat de Nijl voor een vruchtbare grond zorgde, waarop veel gewassen konden groeien. Er wordt tot op heden veel voedsel in het droge Egyptische woestijnklimaat verbouwd, door de lokale boeren aan de Nijl. Deze rivier was daarom ook de belangrijkste bron van leven, in de gouden tijd van de Egyptische Farao’s.

Ontdek hier uw perfecte Egypte vakantie

rondreis egypte
rondreis egypte vakantie

Nijlcruise

Een Nijlcruise laat u kennis maken, met het leven aan de Nijl. U ontdekt het leven van de huidige Egyptische boeren, welke nog steeds voedsel aan de Nijl verbouwen. Het primitieve leven werd duizenden jaren voortgezet. Daarnaast bezoekt u beroemde steden, zoals Luxor en Aswan. U gaat van boord om diverse tempels en de Vallei der Koningen te bezoeken. U bezoekt onder andere de Karnak- en Luxortempel. Onze gids zal u alles over de geschiedenis van het land vertellen. De Vallei der Koningen is de begraafplaats van verschillende beroemde heersers. Denk aan Toetanchamon, Ramses II, Seti I en andere grote namen. U kunt sommige tombes bezoeken. De beroemde tombe van Toetanchamon is, tegen een extra toeslag, open voor publiek. Hier kunt u de mummie van de “kindkoning” in een glazen kist bewonderen. Er zijn verschillende cruiseschepen bij onze Nijlcruises te boeken. U kunt zelf uw gewenste verzorging uitkiezen, zoals volpension, halfpension of alleen logies en ontbijt.