Geloof het of niet, maar het is al drie jaar geleden dat het coronavirus (COVID-19) wereldwijd voorpaginanieuws werd. Gelukkig is het leven op de meeste plaatsen weer bijna normaal en zijn lockdowns en gesloten grenzen slechts vage herinneringen. We kunnen ons leven weer oppakken en we zien dat mensen weer volop aan het reizen zijn. Hoewel het weer drukker wordt, geloven wij dat dit het perfecte moment is om Egypte te bezoeken, omdat de drukte nog steeds onder het niveau van voor de pandemie ligt. Daarom raden wij aan om in 2023-2024 je Egypte vakantie te boeken, wat ons betreft de beste tijd ooit.

Wij van Egypte.nl vonden het hartverscheurend dat we onze reizigers de prachtige piramides van Gizeh, het indrukwekkende Karnak, de betoverende Nijl en al het andere wat Egypte te bieden heeft niet konden laten zien. Maar we zijn terug! En de oude wonderen van Egypte zijn er nog steeds. Hier zijn vijf redenen waarom nu het beste moment is om Egypte te bezoeken.

1.      Het Grand Egyptian Museum gaat EINDELIJK open

Eindelijk is het zover! Het Grand Egyptian Museum staat op het punt om de Egyptische museumervaring voorgoed te veranderen. Met collecties vanuit heel Egypte en de rest van de wereld, belooft dit ultramoderne museum een ongekende tentoonstelling te bieden. Van nog nooit eerder vertoonde artefacten tot iconische klassiekers zoals het gouden grafmasker van Toetanchamon, er zullen ongeveer 50.000 exposities te bewonderen zijn. Maar dat is nog niet alles. Het museum zal ook gebruik maken van moderne technologie, zoals virtual reality, om de bezoekerservaring naar een hoger niveau te tillen.

Hoewel het museum enige vertraging heeft opgelopen, nadert de langverwachte opening. Na meerdere uitstel data en de onvermijdelijke impact van COVID-19, wordt verwacht dat het museum in 2023 eindelijk voor het publiek toegankelijk zal zijn. Bij onze groepsreizen in Egypte staat een bezoek aan dit indrukwekkende museum hoog op de lijst. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring vol pracht en praal!

egypte vakantie

2.      Er zijn de afgelopen jaren tal van verbazingwekkende nieuwe ontdekkingen gedaan

Terwijl we allemaal thuis vastzaten, thuisonderwijs gaven en ons eigen brood bakten, hebben archeologen in Egypte hard gewerkt. Het jaar 2020 bleek een geweldig jaar te zijn voor nieuwe ontdekkingen in het land. In april werden er in de noordelijke Sinaï oude rotstekeningen met dierenafbeeldingen gevonden. In september werden er 27 verzegelde houten sarcofagen ontdekt in de necropolis van Saqqara. En in oktober werden er nog eens 59 doodskisten van priesters en klerken van Saqqara toegevoegd aan de lijst van ontdekkingen. In totaal waren er meer dan acht grote archeologische vondsten in het land, waardoor het een echt fantastisch jaar was.

En in 2022 gaat dit thema verder met de ontdekking van de sarcofaag van Ptah-em-wia, die aan het hoofd stond van de Schatkist onder Ramses II. Het graf werd ontdekt in Saqqara en vastgelegd als onderdeel van een documentaire voor National Geographic. En in januari 2023 werd er nog een ongelooflijke vondst gedaan in Saqqara, een 4300 jaar oude mummie van bladgoud, samen met drie andere graven.

Veel van deze nieuwe ontdekkingen zullen binnenkort voor het eerst te zien zijn. Ze zullen worden tentoongesteld in het Grand Egyptian Museum en andere lokaties in het hele land. Dit betekent dat reizigers in de komende maanden en jaren toegang hebben tot de grootste collectie antiquiteiten ooit in de geschiedenis van reizen naar Egypte. Dit maakt het de perfecte tijd om Egypte te bezoeken! Bekijk hier de rondreis mogelijkheden door het land van de faraos.

3.      Het zal minder druk zijn

Het reizen naar Egypte begint langzaam weer op gang te komen na COVID, maar het zal nog even duren voordat het weer op het niveau van voor de pandemie is. Luchtvaartmaatschappijen en de horecasector hebben moeite om volledig te herstellen, wat betekent dat de belangrijkste attracties in Egypte nog steeds rustiger zijn dan in 2019. Dit is geweldig nieuws voor reizigers die nu gaan, want het betekent kortere wachtrijen, geweldige foto’s en de mogelijkheid om de oude attracties van het land in alle rust te verkennen.

4.      Je kunt een koopje doen

Een ander voordeel van het boeken van je reis in 2023-2024 is dat je kunt profiteren van geweldige reisdeals. Door de impact van COVID-19 zijn luchtvaartmaatschappijen, hotels, reisorganisaties hard getroffen. Ze willen graag zoveel mogelijk boekingen ontvangen om aan hun herstel te werken. Daarom kun je zeker geweldige deals verwachten en een goedkopere reis naar Egypte regelen.

rondreis egypte

5.      Rustigere zeeën betekenen beter dolfijnen, walvissen en haaien spotten

Ontmoet majestueuze dolfijnen, haaien en walvissen in Egypte’s paradijselijke badplaatsen Sharm el-Sheikh, Hurghada, Marsa Alam en meer. Deze prachtige wezens, waaronder Risso’s dolfijnen, witpunthaaien en Bryde’s walvissen, kunnen regelmatig gespot worden voor de kust van Egypte. En soms, tijdens hun jaarlijkse migraties, passeren zelfs bultruggen. De riffen van Hurghada bieden ook spectaculaire mogelijkheden om te snorkelen en te duiken, met kleurrijke tropische vissen en schildpadden.

Tijdens de lockdown hebben we wereldwijd gezien hoe de natuur en het wild profiteren van de afnemende menselijke activiteit op straat. Zo is het aantal waarnemingen van bedreigde roze dolfijnen in Hong Kong met 30% gestegen. Flamingo’s hebben parken in Mumbai, India, bezocht en in Llandudno, Wales, renden kuddes berggeiten door de straten.

De verminderde drukte in de normaal drukbezochte Egyptische badplaatsen heeft ook geleid tot meer waarnemingen van walvissen en dolfijnen. Doordat er minder boten zijn en de stranden rustiger zijn, durven deze prachtige dieren dichter bij de kust te zwemmen. Het zal nog even duren voordat het aantal boten weer op het niveau van vóór de coronacrisis is, dus de komende maanden zijn waarschijnlijk de beste tijd om Egypte te bezoeken en deze ongelooflijke dieren te bewonderen. Lees hier alles over wat je moet weten over een duikreis naar Egypte.

Ben je er klaar voor?

Maak je klaar voor een onvergetelijk 2023-2024 in Egypte! Het Grand Egyptian Museum opent eindelijk haar deuren en toeristen keren terug naar dit prachtige land. Profiteer van minder drukte en lagere prijzen door snel je boeking te maken. Bekijk ons aanbod van rondreizen door Egypte en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur. We staan ​​voor je klaar, op jouw gemak. Raadpleeg ook onze handige gids voor de beste tijd om Egypte te bezoeken.